Recycling

Menten-Hilkens recyclet restmaterialen en grondstoffen, ingekocht bij diverse toeleveranciers in binnen- en buitenland. Denk hierbij aan overheidsinstellingen, industriële bedrijven, handelaren en particulieren. We beschikken over een modern machinepark, met verschillende (unieke) scheidings- en bewerkingsprocessen. Menten-Hilkens is koploper op het gebied van metaalrecycling in Limburg. Interesse? Neem dan contact met ons op.

Voor de volgende bewerkingen met betrekking tot recyclen kunt u bij ons terecht:
● knippen en persen
● schredderen/ontijzeren van afval uit de papierindustrie
● breken/ontijzeren van koepelovenslakken
● pyrolyse-oven tot 450 graden
● non-ferro scheidingstechniek

Ferro en non-ferro

Metalen zijn op te delen in twee soorten: ferro en non-ferro. Onder ferro’s vallen de ijzersoorten, onder de non-ferro’s vallen metalen zonder ijzer als bestandsdeel zoals koper en aluminium. Deze metalen zijn uitermate geschikt om te hergebruiken.

Wist u dat 95% van alle ferro en non-ferro metalen hergebruikt kan worden? De kunst is om deze metalen zo goed mogelijk te scheiden en te bewerken. Hoe beter dit gebeurt, hoe meer u er aan overhoudt. Menten-Hilkens zorgt er voor dat u er een zo hoog mogelijke restwaarde overhoudt.

Bewerking en verwerking

Voor het bewerken en verwerken van materiaal zijn wij uitgerust met moderne productiemiddelen. Hierdoor is Menten-Hilkens in staat om efficiënt en effectief te werken. Dit resulteert in een zeer gunstige prijs.

Menten-Hilkens beschikt over diverse voertuigen voor het inzamelen en vervoeren van (rest)materiaal. Onze containers zijn leverbaar in diverse afmetingen variërend van 1.000 tot 40.000 liter. Indien gewenst worden de containers op maat en kleur gemaakt. We hanteren een 24-uurs-service. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Sloop en afbraak

Klein of groot werk? Wij bieden samen met gerenommeerde bedrijven een volledig afvalpakket aan en nemen het afvalbeheer volledig bij u uit handen. Denk hierbij aan:
● demontage van bedrijfsinstallaties;
● verschroten/vernietigen op locatie;
● afbraak van bedrijfspanden en industriële gebouwen.

Metaalrecycling Limburg – Menten-Hilkens

neem contact op